Hoe voorkom ik dat mijn site gehackt wordt?

In de meeste gevallen worden websites en pagina's gehacked middels onderstaande methodes:

- Een bug/lek in uw script, houdt uw php scripts ten alle tijden up to date!
- Onveilige upload mogelijkheden in uw website/script
- Login gegevens achterhaald tijdens uw ftp sessies, uw pc is besmet met een trojan horse
- wachtwoord email adres achterhaald door trojan, keylogger of iets anders..

Wat kunt u tegen bovenstaande doen?

- Houdt uw PHP scripts up to date
- Zet chmod nooit op 777 maar zet deze bestanden en mappen altijd op chmod 644 en 755
- verwijder of blokkeer (chmod 600) alle mogelijke gevaarlijke upload mogelijkheden in uw website/script.
- Scan uw PC op trojans, malware, en andere virussen.
- Houdt uw PC up to date door gebruik te maken van automatische updates.
- Log altijd uit nadat u klaar bent met uw werkzaamheden.