U kunt ook gebruikmaken van uw eigen mailserver.

U dient hiervoor de DNS op uw domeinnaam aan te passen via het DirectAdmin controlepaneel, login op uw webhostingpakket, klik daarna op 'DNS Management'.

Van zeer groot belang is om achter elke MX en CNAME record een . te zetten.

Voorbeeld DNS externe mailserver van outlook.com:

UWDOMEINNAAM.nl. MX 10 UWDOMEINNAAM-nl.mail.protection.outlook.com.
  autodiscover CNAME autodiscover.outlook.com.
  msoid CNAME clientconfig.microsoftonline-p.net.
  @ TXT "v=spf1 include:spf.protection.outlook.com -all"
  UWDOMEINNAAM.nl. TXT MS=XX_HIER_EEN_CODE

Ook dient u de volgende handeling uit te voeren op DirectAdmin:

Onder aan de pagina 'DNS Management' staat 'Modify MX Records' klik daar op, u ziet daarna de volgende tekst staan:

Use this server to handle my emails.
   If not, change the MX record and uncheck this option

Schakel de checkbox UIT en druk op Save.

De mail zal nu niet meer lokaal worden afgehandeld, mails van bijvoorbeeld uw contactformulier op uw website zullen vanaf nu ook daadwerkelijk op de externe mailserver aankomen.